Wednesday, September 21, 2011

p0em

I still remember the first day we met
We were too shy to say much at all
It's funny to think back to that time
Because now we're having a ball!

They say that true friendship is rare
An adage that I believe to be true
Genuine friendship is something that I cherish
I am so lucky to have met you.

Our bond is extremely special
It is unique in it's own way
We have something irreplaceable 
I love you more and more each day.


We've been through so much together
In so little time we've shared 
I will never forget all the moments
that you've shown me how much you cared.

Friends are forever
Especially the bond that you and I possess
I love your fun-filled personality
Somehow you never fail to impress.

The world could use more people like you
it would certainly be a better place
I love everything about you
You are someone I could never replace.

You are always there for me
When my spirits need a little lift
I cannot thank you enough for that
You are truly an extraordinary gift.


You are everything to me and more
I could never express that enough
Life is such a treacherous journey, and
Without you it would be even more tough
.

Our story will continue to grow
With each passing day
Because I trust that with you by my side
Everything will always be Okay.

You are so dear to me
You know I will love you until the end
I will always be there for you, and
You will always (and forever) be my best friend.








Sunday, September 18, 2011

ta siap keje sekolah ta payah tido!

hello there?
malam nie fara ta boley tid0 la jawabnye! sebab keje sek0lah fara banyak lagi yang ta siap! BM fara banyak lagi ta siap...MATH  lagi! ay0y0 pening pale! heheh 3 hary cuti fara ta sentuh pun...kalau kene dende nie memang patut pun!! heheh =,='! ape lah fara nie cuai sangat kan? keje sekolah pun boley lupa mengalahkan nenek tua lar! b0oo!! malam nie fara ta boley tido! kena siapkan semua kerja sekolah nie jugak! heheh last2 minit baru lar terhegeh2 nak buat... masa yang banyak 2 untuk tid0 & layan FB memang padan la muka fara kena denda es0k....tapi fara nie ta suke kena denda s0 mlm nie jugak fara akan siap kan semua tugasan CIKGU heheh rajin ta? kikikiki apela fara nie kan? senget betul lah! oke lah berkhimat untuk sek0lah...tata fara mau buat keje sekolah dulu yew....selamat malam malaysia!   i love y0u! =)





Friday, September 16, 2011

breakfast

hye...
hary nie fara breakfast air mil0 and nasi g0reng telur masin ahahha....fara yang masak nasi g0reng tu! heheh fara ta reti masak pun sebab tu nasi goreng fara masin! ngeh3... tapi fara pandai buat air taw...haa jangan men2 air yang fara buat semua sedap..acecec! puji diri sendir plak! oke lah fara ta mandy lagi nie.tata mau mandi dulu yaw! chaw!





demam ?

hari nie badan fara panas sangat rase macam nak demam jew..! mata fara pun macam da ta boley bukak da! hary nie fara rase penat sangat... sebab fara selesema mybe fara demam k0wt hari ni..fara pun tak yakin! badan fara lemah sangat!



Thursday, September 15, 2011

my little pretty!

 syifa alisha bt subian 



i l0ve you my dear!

benci??


benci ? ape yang fara paam maksud benci nie .
yang fara taw sayang jeh .
fara  paam maksud sayang , fara  tataw maksud benci nie .
haih , fara mulut jeh suke ckap benci tap ape erti benci fara  tataw and tanak taw .
coz fara taw erti sayang jeh .
hurm , maaf kan saya coz saya da maki maki kamu .
ye , saya ta terniat sume uh . perasaan setan yang hasut buat cm uh , haih :(
menyesal sanat bile sedar sedar saya maki kamu cm uh .
arr , saya memang jahat . saya memang perempuan yang jahat .
lebih baek kamu jauh kan diri dari saya .
saya ta layak buat kawan nan kamu pun , :(
betul saya ta layak , saya jahat , jahat , jahat ! :((
kamu mau benci saya atas ape yang saya da buat kat kamu ?
benci lah , saya trime sume uh . saya seda sape saya nie :(
maafkan saya lau kamu ade terasa ati nan percakapan saya .
and MAAF , seribu kali MAAF ! coz saya da malu kan kamu kat status Ms !
saya ta sengaja lakukan itu semua ! saya menyesal , cukup menyesal sekali :(
hukum saya ! hukum saya kalu itu bule buat kamu puas !
saya akan trime ape saje hukuman dari kamu .



keluarga di sek0lah =)

merekalah yang selalu membuat fara mengukir seyuman =) teng kawan




 ini dia taik0ching sek0lah hahahha

demam...

uaarrgghh....hary nampaknye fara tak berape sihat lar... selesema yang sangat ter0k! hingus pun tak henti2 kuar, eerrgghh benci SELESEMA! badan fara pun dah semakin panas nie! 


Wednesday, September 14, 2011

hate you!!!!!!!

it okey kalau k0 nak cakap aku b0doh or whatever...that i am! tapi aku betul2 kecewe bile ko cakap macam tu depan aku! ape yang aku alami nie aku ingat sampai mamp0s!!!!!! aku benci k0rang! selame nie asal gad0h jew aku asyik kene pangkah jew ngan k0rang! aku diam! sekarang nie N0 WAY! k0 nie memang sial la darie dulu lagie aku benci k0! sebab mulut k0 macam longkang! cibai! sial la!





family tercinta

HeLLO? 
haaa... nak tengok family besar fara tak? fara ade 9 orang adik-beradik, yang kecik sekali f0rm 1 dan yang sulung 35 tahun... fara anak ke 8 dari 9 orang adik beradik! haa fara ta mau cerita panjang daa..yeahh!
 thie is my family tercinta! 
                                                         nenek fara





 FATHER AND MOTHER
 I LOVE YOU 

Tuesday, September 13, 2011

malunye =,='!

 HYE... ASSALAMUALAIKUM?
pasal malu...??semua 0rang ade perasaan kan? s0 hary nie fara nak cerita pasal ape fara malu sangat...
hari fara dengan kawan-2 satu kelas kene denda duduk bersila kat COURT BOLA TAMPAR! nak tahu pasal ape? haaa... cikgu fara ade bagi tugasan s0 kene la siap kan tugasanye..tapi kalau s0rang yang tak siap semua kene denda...s0 kawan fara yang SENGET nie..boleh die tak siapkan keje tugasan cikgu 2 haiy0oo... apa lagie...kene jemur jadi IKAN MASIN la jawabnye... ya allah malu sangat-2...dah la tengah-2 c0urt kne BERSILA, PANAS PLAK TU...de0rang yang lalu ketawakan kite0rang yang kene denda.pErhh memang malu! kawan fara yang sorang lagi plak dah la x siap kerje sek0lah boleh plak die kasi cikgu tu naik angin mau tak ribut jadinye...memang kene basuh kaw-2 lar budak kelas fara nie....tapi tak takpe hidup nie memang lar kadang-2 ade yang mengembirakan, ada yang melucukan, ada yang bersedihan & ade yang memalukan! s0 rilek la bukan kene denda s0rang-2..tapi 1 KELAS !  hahha memang SY0K lar! fara tak pernah kene denda sampai macam 2 sekali ini first time dalam hidup fara!  malu 2 memang lar malu tapi kami enj0y! kelakar pun ade gak!  KAWAN FOREVER !    FARA SAYANG KAWAN FARA 


  kawan-kawan fara yang SENGET!



Sunday, September 11, 2011

first time!

Assalamualaikum semua,

Hye? hari ni fara nak cerite sikit pasal FIRST TIME dalam hidup fara... heheh seumur hidup fara la kan fara memang tak pernah langsung jumpe mak bapak BF fara...but BF fara yang sekarang nie special sangat dalam hidup fara! first time fara die bawak datang rumah die time buat 0pen h0use...fara rase bangge sangat c0z dilayan dengan sangat h0rmat! sebab selame nie fara tak pernah pun terfikir bende nie akan berlaku dalam hidup fara! ye la name pun first time kene la bangge kan...eheheh... oke fara nak tunjuk sikit dye punye FAMILY BESAR =) thanks my dear!

 yeah ini la family nye....yang ensem 2 fara punye...heeheh gatai!

Monday, September 5, 2011

macam mane nak main guitar?


    • Najwa Latif - Cinta Muka Buku chords and lyric

      Standard guitar tuning

      Intro: D A Bm G

      D
      Kita berkenalan hanya dlm laman muka buku
      A
      kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
      Bm G
      ooooohhh wooo .. hatiku rasa sesuatu ..


      D
      Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
      A
      ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
      Bm G
      ooooohhh wooo .. benarkah rasa itu ..


      D A
      Bagaimana harus bersua
      Bm G
      ku rasa gementar tetapi bahagia
      D A
      perlukah kita hadir peluang pertama
      Bm G
      walaupun kita tak pernah berjumpa ..


      D A
      Banyak persoalan yg brada diminda
      Bm
      banyak tanda tanya dan juga kata cinta
      G
      otak kata jangan hati pula kata ya
      D
      hidup tak menentu adakah ini cinta ..


      D A
      Banyak soalan banyak juga jawapannya
      Bm
      kata hati dan rasa x dibiar saja
      G
      setiap yg berlaku ada kebaikannya
      D
      harus pejam mata dan cuba apa saja


      D
      Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
      A Bm
      Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
      G
      Ini cinta remajaku


      D
      Dan pabila kau katakan kau suka aku
      A Bm
      Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
      G D
      Itulah cinta yang satu cinta di muka buku


      D A
      Bagaimana harus bersua
      Bm G
      Ku rasa gementar tapi bahagia
      D A
      Perlukah kita beri peluang pertama
      Bm G
      Walaupun kita tak pernah berjumpa


      D A
      Banyak persoalan yang berada di minda
      Bm
      Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
      G
      Otak kata jangan hati pula kata ya
      D
      Hidup tak menentu adakah ini cinta


      D A
      Banyak soalan banyak juga jawapannya
      Bm
      Kata hati dan rasa tak dibiar saja
      G
      Setiap yang berlaku ada kebaikannya
      D
      Harus pejam mata dan cuba apa saja


      D
      Pabila kau katakan kau suka aku
      A Bm G
      Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
      G
      Itulah cinta yang satu
      D
      Cinta di muka buku
    • Awie - Cinta Kristal (OST Hantu Kak Limah balik Rumah) chords and lyric

      *1 fret down guitar tuning (1 chord down tuning)

      **For standard guitar tuning you can change to:
      Am – Cm
      F – G#
      E – G
      Dm – Fm
      G - Bb


      Intro: Dm E

      Am F
      Sinar matamu bagai api menyambar
      E Am
      Haruskah engkau dan aku sama
      Am F
      Bara restu cintamu aku terpandang
      E Am
      Oleh pancaran demi cinta kristal

      Pre-chorus:
      Dm G E Am F
      Kasih tunjukkan aku murni cintamu pasti
      Dm G E Am
      Biar aku ilhamkan akan kesucian

      Chorus:

      Am F
      Kasih dan cintamu
      Dm E
      Terus memancar terus membara


      Am F
      Jangan padamkan mentari cinta
      E Am
      Jangan padamkan demi cinta kristal
      F
      Bawa ku pulang
      Dm
      Bawa ku pulang
      E
      Bawa ku pulang……Ooo

      Bridge (Solo) : Am F Dm E (X3)
    • Ungu - Percaya Padaku chords and lyric

      Intro: A E F#m D 2x

      A
      Aku tak tahu apa yang kurasakan
      E
      Dalam hatiku saat pertama kali
      F#m D
      Lihat dirimu melihatmu

      A
      Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
      E
      Detak jantungku berdetak tak menentu
      F#m D
      Sepertinya aku tak ingin berlalu

      Chorus:
      A
      Berikan cintamu juga sayangmu
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku
      A
      Ku berikan cintaku juga sayangku
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku


      A
      Saat ku tahu kau akan pergi jauh
      E
      Izinkan aku tuk selalu menatimu
      F#m D
      Untuk katakan ku ingin dirimu

      A
      Agar kau tahu betapa ku terlalu
      E
      Mencintaimu aku akan menunggu
      F#m D
      Hingga dirimu kembali untukku

      Chorus:
      A
      Berikan cintamu juga sayangmu
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku
      A
      Ku berikan cintaku juga sayangku
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku

      Solo: A E F#m D

      A
      Tolonglah aku bagaimana diriku
      E
      Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
      F#m D
      Dalam hatiku ku cinta padamu

      Chorus:
      A
      Berikan cintamu juga sayangmu
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku

      A
      Ku berikan cintaku juga sayangku
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku

      A
      Berikan cintamu juga sayangmu
      E
      Percaya padaku ku kan menjagamu
      F#m D
      Hingga akhir waktu menjemputku
    • Kerispatih - Tapi Bukan Aku chords and lyric

      Intro : G

      C D G
      Jangan lagi kau sesali keputusanku
      C D G
      Ku tak ingin kau semakin kan terluka
      C D Em A
      Tak ingin ku paksakan cinta ini
      Am D G
      Meski tiada sanggup untuk kau terima

      C D G
      Aku memang manusia paling berdosa
      C D G
      Khianati rasa demi keinginan semu
      C D Em A
      Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
      Am D G
      Karena takkan pernah kan kau temui, cinta sejati

      Reff: I :
      Am D
      Berakhirlah sudah semua kisah ini
      G F#m Em
      Dan jangan kau tangisi lagi
      Am D G
      Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
      C D Em A
      Sejuta kata maaf terasa kan percuma
      Am D G
      Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

      Interlude : C D Em F#m G C D Em

      A Am C D
      Tapi bukan aku huooo
      C D
      Semoga saja kan kau dapati
      G F#m Em
      Hati yg tulus mencintaimu
      A D
      Tapi bukan aku

      Reff II :
      Bm E
      Berakhirlah sudah semua kisah ini
      A G#m F#m
      Dan jangan kau tangisi lagi
      Bm E A
      Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
      D E F#m B
      Sejuta kata maaf terasa kan percuma
      Bm E A
      Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

      Repeat Reff II

      Bm E A
      Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

      macam mane nak main nie susah larrr! ajar kan lar ea? 

kini aku guitarlis

Assalamualaikum?

ape khabar sihat ke 0rang yang tengah bace blog nie?
dah mandi? dah makan? eh eh fara saje je…. b0san nie!
heheh hary nie fara nak tunjuk kat k0rang guitar yang fara gile-2 kan 
selama nie akhirnye menjadi milik fara, fara suke sangat-2! Fara
bukan nak menunjuk tapi cume nak berk0ngsi rase bahgia saje…

  0hh guitar…
dikala sunyi kau lah peneman 
dikala duka kaulah penghibur dihati
wahhh terbaik dari ladang...hehehe






tapi fara tak pandai lagi main guitar,

sekarang fara nak belajar main guitar mesti best kan?
wahhh tak sabarnye...sape boley tolong ajar fara main guitar nie?