Saturday, December 31, 2011

new st0ry 2012

hello and hi, assalamualaikum...
blogger and readers
sepena tahun 2012 nie fara hope sangat2 
fara dapat capai azam azam fara...
haaa sambung pasal malam tadie...
heheh fara cume nak cite pasal detik2 diambang 2012 tuu
best gela malam tadie...
kat kampung fara tak pernah pun sambut tahun baru..inilah first time
dalam hidup fara pergi pesta macam tadie...
teng0k bunge api..perghh banyak gela!
seronok..hahah fara pegi teng0k time nak dekat pukul 12 malam
kire lagi sepuluh minit nak dekat pukul 12 baru fara bert0lak..
heheh saje malas pegi awal2 
h0hoho....okelah fara nak j0gging nie..
acece...betul la selalunye pagi2 lagi fara dah terpacak
 kat tepi jalan tuu... 0ke lah tata far ch0w luu! 
wish u were here in my new life


2012


es0k fara cite pasal nie! yeahhh teng0k jam sekarang dah pukul 3:40 pagi...
 farra still tak tid0 lagii... oke lah sambung cerite esk..
because es0k fara nak bangun awal s0 kene la tid0..0ke..sambung es0k
tata readers and bloggers =) nite zzzZZZzzz

Friday, December 30, 2011

geram gile!

hi, assalamualaikum...
haaa....nampak tajuk atas tuuu
hehehhe (^ ^) <----kononkonon tanduk leetuu
huh! geramgeramgeramgeramgeramgeram................
haaa panjang tuu jangan main...nie kire dah ade asap nie
geram taw tak hary nie warghhh!! haaa orang dah siap lawa2
pastu tak jadi keluar!! ee geramnye!!!
ape b0leh buat kann! nak jage haty punye pasal....
kene la tunujk s0pan santunn!
kalau angin aku dah datang...
p0kok kelape pun buleh tumbang!! heheh
ceit gurau jew..
oke lahh! makin pnjang aku taip
makin geram jadinye...baik diam! sshhh!!
tata chill =)

Wednesday, December 28, 2011

kite c0uple

hi assalamualaikum....
h0LLa...fara nie suke perasan sikit....hahah..sikit jew tak banyak..
eleh biar laa...nak perasan! 
haaa tajuk fara hari nie 'kite c0uple'
hahahha jeng2...sorry ye awak =)

Shahirul Izuddin

tapi fara tak taw laa kami nie kapel..ape pulak yang akan terjadi
adakah dia akan setia? or i d0n't laa...
h0pe dapat bertahan lame tak macam sebelum2 nie
asyik putus jew!....
kapel? ade ke hadir perasaan syg dan cinta awak pade sye?
sangg0p kew awak nak berk0rban? 
demi cinte awak pade saye ...
sanggop kew die terime fara seadenye...
itu fara tak taw laa...fara tak taw cinte tuu ape...
errr awk suke saye ke?
awak dah setuju nak setia bersama saye?
tapi saye tak0t laa kalau2 awak tinggalkan saye...
hurmmm..... =(
saya tak nak mase lalu dalam hidup saya
kembali same seperti naseb saye dulu! malangnye hidup saye nie
sebab tuu saye akan simpan rase syg dan cinte nie dalam dunie gelap
supaye tak nampak mane2 cinte dah...
saya harap awak faham saye...
kebahagian bukan milik kita...
j0doh dan pertemuan ditangan tuhan .....






nak kamera b0leh?

hi assalamualaikum.....
haaa tak jawab d0se kalau jawab sayang =)
heheh...sebenarnye fara tengah b0san nie sebab tuu memalam mcm nie 
fara suke merepek repek sebab fara suke makan kerepek ibu fara 
hahah takdelahh...teng0k tuuu gurau jeww =)
nak bermanje manje lah kate kan..
0rang selalunye bermanje nie ade sebab taw..
haaa nak taw ape sebab fara
heheh awak.... saye nak kamera b0leh...boleh laaa
belikan satu jew untuk saye heheheh! 
*merepek je fara nie kan?*
whatever laaa nak berangan kejap...
___________________________________

waahhh ser0noknye bile aku dah ade kamera nie
 boleh tangkap gambar sane...tangkap gambar sini...
fuy0oo..seronok tuu...tapi duit aku tak cukup lagi laa! huh 
macam mane nie...alahai kamera asal la k0 mahal sangat
jual 2 singgit dah la...
haaa kepade yang nak masuk meminang aku tuuu
ehh silap kau suruh aku masuk meminang k0 kan tadie...
nampak sangat k0 gile lalalal~ heheh s0rry
tapi kenyataan =)
haaa kalau k0 nak masuk meminang aku 
k0 kene bagi hantaran semuanye camera can0n
tak banyak aku cume nak 23 dulang hantaran jew
dan mas kawinnye pulak 50 juta jew...
murah kan? s0 ape lagi cepat la kumpul duitt...
kate nak kawen ngan aku? hehehe
*perasaan punye orang*
eleh biar la bukan selalu punn....

driving

hi assalammualaikum...
hahah..driving?
haaa pelik tak? mesti readers pelikkan...
yela fara baru 14 y/o tahun 2011 nie..
hehhe fara dah pandai driving laa h0hoho...
haaa hary nie fara driving bawak h0nda bapak fara hehehhe
saje b0san2...kalau dulu fara suke bawak myvi =)
eceh..belagak pulak die..hahah
tapi betul laa... dulu fara pandai bawak jenis aut0 jew..tapi sekarang fara dah pandai  bawak manual... 
tuu pun pal0i yang ajar fara bawak kete manual... 
lepas die ajar fara bawak kete manual terus fara pandai bawak kete manual..
susah jugak mase first belajar tuu...nak kene tekan klas laa..brek lagii...
huh! tensi0n fara! tapi lame2 tuu ingat laa...kalau berkehendak pandai la bawak kete
kalau macam nak tak nak jew..alamatnye sampai bile2 tak reti bawak kete
susah tuu memang susah tapi ketepikan pasal susah just tumpukan perhatian!
and tarik nafas panjang2 tuu jew..heheh
lepas die ajar tuu fara terus tangkap ape yang die ajar tuu
fara pun ape lagi cubelah bawak kete kat umah ... h0ho seronok
fara naik kete bawak s0rang2 jew..kikiki
haaa berani tuu...acecece...ade perasaan tak0t jugak time tuu
tapi ala rilek jew..kek0k kejap jew..
pastuu haaa dah 0ke!
tadi fara jalan2 pusing kampung
orang kampung fara teng0k pun macam dah biase jew.. heheh
tapii fara jalan nak kete sorang2 jew..
ingat kan kawan fara takde kat rumah s0 fara pun tak pegi la rumah die
balik je rumah taw2 die k0l...hehehhe
orang dah balik dah baru nak k0l...
tapi sian pulak die..dah lame dah fara janji nak bawak die jejalan ngan fara
tapi tak bawak2 jugak! ingat kan die takde rupenye ade
sebab petang tadie fara datang umah die naik mot0 tak de 0rang pun
rupenye2 ade lahh...h0LLa..


Tuesday, December 27, 2011

rindunye kat anak sedare....

hi assalamualaikum...
rindunye kat anak sedare fara...
lame dah tak jumpe de0rang...heee teng0k gambar de0rang pun dah makin
bam2..al0lolo..geram gela teng0k pic dia...
haa nak teng0k? ini dia buah hati saya 




h0hoho..s0 sweet..happy with her br0ther =)


mybe bunge tuu busuk k0wt...sebab tuu uke die macam tuu hahahha









cerite lepas....

heLLo readers and bloggers..
hi, assalamualaikum...
haaa cerite lepas ape tuu?
maksud fara cerite yang lepas fara tak cerite lagi kat k0rang..
cerite bahagie fara laa...
withh________
heheh with my besties laa...sape lagi yang boleh buat fara ketawe memanjang?
h0ho..hary ape ea kami kuar arytuu..hurmm..
haaa hary ahad lepas..pade 25/12/2011
haaa ingat punn..best sangat mase tuu...jiwe rase tenang bile dapat teng0k muke de0rang
eeeh *mukesucikew*
hahah suci lahh! kann kite sume budak baekk... *pujidirisendiri*
oke lahh nak pendekan cerite..kami pegi jejlan naik moto..
orang selalunye tunggang m0to due 0rang kami rabat 3 orang...
bile jejalan naik moto...aku teng0k muke orang yang tengok kite0rang...
dalam hati die mesti die fikir * kesian budak budak nie  mesti deorang anak2 orang miskin..
tak mampu beli m0to sebab tuu rabat 3 tuu*
ececec aku boleh bace perasaan orang hahah*teke jew*
eleh...kami naik moto pusing satu kampung...bahase orang putihnye pulakk
r0und the village..heheh
mase kami jejalan tuu perghh best gela..naik moto jalan tepi sawah padi...
indahnye pemandangan sawah padi....
seronok sangat2... dapat luangkan mase bersame de0rang..
tambah2 lagi kawan rapat fara kat sekolah...memang gile laa jadinyee
hahah paling kelakar sekali heee...
NUSYA KYRA  tak reti bawak moto wakakak ....
asl nak jatuh jew..mak aii.. sekali die menjerit...fuuy0oo..
aku yang kat belakang rase nak terbang!!
penat aku gelak kat belakang tuu rase macam nak serang sakit jantung pun ade
sekali die langgar b0nggol...perghh silap2 buleh runtuh m0to aku!!
wakakakak...gela laa..asyik nak masuk paritt je sekali die bel0k! 
 nak teng0k muke pemandunye heheh ini dia..

awas!! pemandu ini gile...dan sakit jiwe..
wakakak jangan bagi die manungang moto anda..jika bagi jugakk...
alamatnye sakit jiwe lahh anda

nie haa penumpangnye...

nusya fieQA....die nie..tak larat nak gelak dahh...aku teng0k muke die time tuu pun 50 50
mane tak nye ketawe rupe orang gile..sepanjang jalan tek berenti renti ketawenye..
aku pun turut j0in ketawe sekaly heheh...


penumpang yang nyaris nak kene serang sakit jiwe!! perghh naseb baik 
penyakit semput aku tak serang! gela laa da tak bawak inhaler!
b0leh membawa mautt!!...
kueng2...by the way enj0y with y0u!

sambut birthday =)

heLLo and asslamualaikum...
hary nie happy sangat sangat sebab dapat spend time dengan kawan2
h0ho...kami enj0y lahh ape lagii..
haa...kami pegi sambut birthday nana..
fulamak gempak si0t...kami siap buat surprise 
lagi...beli kek sambut kat KFC
nak teng0k kek nye... heheh tak lah mahal sangat...


fara rase seronok sangat bile hang0ut ngan minah2 gile nie...
hahah walaupun mereke gile mereke juga terbaik..
lepas sambut birthday nana kami ape lagii...take s0me picture la nak buat kenangan...
mase tengah gambar kann...adelah dua 0rang mamat ensem d0k suit2...
nasib baik muke hensem..hahah gela c0mey lahh mamat tuu...
eleh aku sumenye hensemm...
tapi serius readers..memang hensem lah mamat tuu..
oke lahh...nak teng0k beberape gambar yang fara take with my besties tadi
haaa jeng3 lalalalla...







p/s : saya sudah gem0k...lalalla hahah ade saya kesah? werrkk =p


Saturday, December 24, 2011

membebel di pagi hari =)

hal0hal0hal0oo......h0lla!
hi, assalamumualaikum.....
selamat pagi readers...
eehhh adakah masih pagi lagi?
0owhh baru pukul 10 rilek laaa....
pagi leetuu kan...
ahhahaha hary ni fara bagun lambat *sikit*
selalunye awal pukul 6 dah terpacak kat depan rumah..
haaa... hari bagun lambat sebab fara sakit perut...
sebab semalam fara makan gulai masam...
ingatkan tak basi sekali termakan naik l0ye tekak nie haaa...
eeee tak sedap! pastu hary nie sakit perut pulakk...
haa nie dah rase mengantuk laa pulak...rase macam nak tid0 balik laa..
kang kalau aku tid0 kang tetibe jew ade air terjun yang sangat kuat jatuh kemuke aku...
hahah....tak pasai2 tilam basah....
semalam sebelum nak tid0 fara ren0vate bilik...=)
perghh cantik jugak bilik aku nie kann
ser0nok pulak tengok bilik fara nie....
rase macam nak duduk dalam bilik nie selalmae lamenye pulakk
*padahal aku malas nak buat keje umah*
suke pulakk bile tengok bilik cantikk...
kalau buruk suke jugak..suke semakkan lagi...hahahha
tuu le keje fara...buat sampah jeww...
pastu nak kemas balik  amik mase berbulan bulan jugak lahh...
haaa jelas nye pernyataan aku...ternyata pemalasnye!
oke lee tuu kemas jugakk!
oke laa nanti fara membebel lagi...oke tata
nak pegi buat keje umah
sebab kakak aku dah membebel...
seb0k jew orang membebel die pun nak membebel jugak...
*tak suke aku membebel sile berambuss get l0stt!*
oke terime kasihh il0vey0u =)

tak boleh tido laa

heLLo stalkers and bloggers *ngee~*
hi, assalammualaikum...
haishh fara tak b0leh tid0 laa...
asl malam jeww tak b0leh tid0
asl tak b0leh tid0 jeww malam....
alahai mate kenape lahh susah sangat nak tid0 nie...ggrrr..
asal tak b0leh tid0 jew mesti teringat ituulahh inilahhh huh! 
tak suke betull laa!!

nie tetibe fara teng0k meja...teringat mase buat kerje sek0lah same2 dulu..!
hahha paling lawak sekali mase bunyi buaian tuu...perggh seram aih!
tak0t gela..tapi kelakar mase muke tak0t tuu...=)
ishhh daa la fara baik k0 jangan ingat daa pasal tuu!!
buat tensi0n jeww!!

bile name nye malam pulak tak sah aku tak nyanyi lagu
kekasihku dimenara gading!
*dingin sungguh malam ini.....
dan sukar mataku lelapkan...
laluku cuba c0retkannn...
secebis lembaran buatmu....*
haaa sedap jugak suare aku nie kann!
tak pun nyayi lagu
*dan mungkin bila nanti...
kitakan bertemu lagii
satu pintaku jangann...
kau cuba tanyakan kembali...*
hehehhe...tah da lupe lirik laa...
eleh suare nie bukan nye sedap sangat punn...

nielahh h0bi fara mase b0ring *nyanyi24jam!*
orang kat dalam umah aku pun rase macam nak halau je aku keluar..
haaa nyanyi la k0 kat luar tuu s0rang2...
0rang yang lalu depan umah aku pulak 
aku teng0k muke die macam nak bagi aku makan jew.....
makan sup kaki dye larr...hahahha
tak kuase die nak bagi aku makan....
mengabiskan beras jeww!!

memalam macam nie kadang2 fara suke cerite hantuu...
tapi fara s0rang2 nak cite ngan sape...
takan nak cerite ngan hantu pasal cerite hantuu...
buat kelakar jeww...cerite pasal hantu kat hantuu!
disebabkan tak buat apew2...fara pun bukak lagu sekuat haty
kalau b0leh nak kasi pecah aku punye netb0okk!!

kalau netb0ok nie b0leh cakap da lame die cakap k0 nie pekak kew fara!
hehehhe...bukak lagu kuat2 pastu nyayi...
ape lagi memekak la tengah2 malam...
ala de0rang bukan dengar punn...
sebab semua tid0 mati haa...
letak b0m mase tuu pun belum tentu de0rang nak bangun hehhe
ala far gurau jew..! selalu nye kene baling penyapu jeww
paling ter0k pun de0rang ter0s 0ff netb0ok far dan amik dan simpan di tempat
yang tersembunyi yeahh!! sangat2 ter0ok!!

ser0nok jugak kan membebel di malam hary kat netb0ok nie...
rase macam dah mengant0k pulak bile dah penat membebel s0rang2
mate pun asyik nak terpejam jew...
fara taip nie main straight tuu de p0int jew...tak pikir panjang dahh
ape yang ade dalam 0tak...fara taippp jew!
haaa teng0kk panjang tak karangan!
kalau cikgu bm aku teng0k nie k0mpem die k0yak ter0s kertas aku dan
suruh aku duduk kat luar kelas...hahah

okelahh fara pun da ngant0k..sambung bes0k2 la pulak yeww...
rasenye banyak lagi cerite yang fara nak cerite nie..
haa ser0nok betul lah dapat luahkan perasan dalam blog nie..
rase sweet pulakkk hhehehe *gilajalebih!*
w0keh lahh nite malaysia...zzZZzz..
bye assalamualaikumm...
chal0bete ;)

awak nie pemalas lahh!!

hi, assalamualaikum...=)
ggrrrr...awak nie nie memang pemalas!!
suruh berdikari tak nak!
kan dah menyusahkan orang lain...
daa banyak kali saya cakap kalau lapar pergi laa carii makanan
ini tidak asyik masuk umah jeew mintak makanan!...
pemalas lagi kan dah lapar...
cari makanan sendiri tak nak! 
taw nak makan jew mintakk! 
haishh kucing aku sek0r nie!

Friday, December 23, 2011

saya dah tak macam dulu lagi yeahh!!

heLLo stalkers and blogger...
hi, assalamualaikum
t0day i want to share my st0ry mory about myself...
haaa kalau tak nak bace sile berambuss....*jangannakmengutuksangatlarr*
okey...=)


haaa u see me...? yeahh that me !!
oke whatever la...nie fara dulu...
tapi sekarang saya dah tak macam dulu dahh...
orang ramai tak suke kat saya...mane saye pergi semua nak mengata saye
nak kata saya nie pakai seksi2 tak pernah pulak saya pakai seksi2...
nak cakap saya tak pakai tudung lagii laa tak de...
asal ea orang tak suke saye? perangai ?
hurmmm...mybe perangai saya kowt....
tapi kenape perlu pandang pade mase silam saye?
kenape perlu ungkit kisah lama?
kalau macam nie...sampai bile2 saya tak de kawan....
saya pergi jew umah kawan saya mesti mak deorang tak kasi kawan dengan saye
ape saye boleh buat kan...saya hanye manusia biase..
dulu masalah saya ade yang setie mendengarnye...
tapi sekarang saya mengadu sape...
ibu ayah? saya malu nak cerite pasal nie dekat deorang
kawan? mungkin ade yang tak boleh harap
pakwe? hurmm lupekan saye takde pakwe...
semua orang nak membenci saya...
ape ape masalah saye pikul sorang diri...
sedih...sakit haty..terluke..
segalanya..saya telah lalui...
blog nie saye buat bukan untuk luahan minta simpati...
saya buat blog nie untuk luahan hati saya kalau kalau saya ditinggalkan seorang diri
saya buat blog nie bukan berlagak macam orang pandai...
tapii kat blog nie jela yang saye dapat luahkan segalenye....








sweet mem0ry

hi assalamualaikum...
teringat pulakk bunyi burung hantu kat belakang rumah nie...
hahaha rase kelakar pun ade....
bile teringat balik kenangan bersame die..
paling tak b0leh lupe sekaly time kami main makeup2
hahahha...pakai bedak =)
always miss time tuu...
okey lah malas nak ingat balik my memories...
nanti sedih...
sekarang saya dah bahagie....
walaupun haty saya masih bersedih =)
saya cume nak teng0k awak bahagie tuu jeww...=) 
a lot 0f my miss for you...

Dadali-Disaat Aku Mencintaimu

hurmmm...hi assalamualaikum
memalam macam nie tak dapat nak tid0...
teringat lagu nie...suke sangat =..)
rindunye....:)

sedihnye blog awakk =..(

heLLo stalkers and bloggers...
hi, assalamualaikum...
haaa...nampak tak blog atas nie...heheh s0rry main amik je link awak =)
fara bace blog nie sedih sangat sampai nanges nanges haa...
die punye st0ry macam seolah olah fara berade die tempat die...
what i read in her blog...
die tengah sakit..dalam seumur hidup die tak pernah rase sehadd
0MG...sedihkan ? fara harap die cepat sembuh ea...
sedap lah lagu dalam blog die..tuu yang buat air mate fara rase nak megalir setelah
lame fara tak mengalirkan air mate....
cerite awak errr..hurmm takde ape lahh
nice blog...sedih sangat bace blogg awak =(
ape yang awak rase macam kisah hidup saye jugakk...
sabarlahh...ianya akan berakhir sebentar lagii...
awak hanya mampu bersabar dan berd0a...
insyaallah saye akan selalu doakan awak cepat sembuhh..~


Thursday, December 22, 2011

malam yang b0san =(

hi assalamualaikum,
heLLo ladies and gentaLman?
haa...ade ke yang gentalman nye..hahaha *gurau*
malam nie b0san sangat sangat kan...
fara b0san! tapi tak tau la pulak k0rang b0san ke tak..
disebabkan terlalu bosan fara buat la satu acc0unt twitter..
haaa mari kite bertweet tweet...
best tak..? ini my first day in twitter
hahah sebenarnye fara tak taw macam mane nak gune twitter nie
s0 fara pun main bedal je la balas k0men orang...
tapi rasenye seronok jugak bile dah taw sikit-2...
enj0y jugak kan gune twitter nie...
dulu faceb0ok...tapi sekarang fara dah takde faceb0ok..
nak cube twitter pulakk...
macam best jeww =) 
oke selamat malam :)

saye nak keje dah =)

hi assalamualaikum,
haa cite pasal keje nie kan nie yang buat fara nak bercerite panjang nie...
hahah...tapi lame lagi nak kejenye...
taun depan baru nak fikir keje ape..
disebab kan fara dah tak sabar sangat nak cari keje
fara pun update la status hari nie heheh....
fara bukan nye ape...fara keje nie pun sebab nak berdikari
nak cari duit sendiri...sebab nak beli camera
bukan tak cukup ape yang ibu ngan ayah fara kasi tuu
tapi ibu fara cakap kalau nak camera cari laa duit sendiri
sebab tuu laa fara cadang nak berkerje..yeahh
ibu fara setuju...fara dah c0nfirm memang setuju..
eeee ser0noknye nak beli camera.. yeahh
amin2lah cukup duit fara nanti...

saya tak pandai bercinte larr =)

hyeh0yhuithello....hi assalamualaikum...
haa tak jawab d0se...kalau jawab tanyenye sayang leetuu
haahah...oke nak tau sebab ape fara update p0st *saya tak pandai bercinte laa*
sebab fara tak taw ape itu cinte? *masihmentah*
fara kapel tapi fara tak pandai jage haty orang tuu
fara sayang orang tuu tapi fara tak pandai
nak tunjukkan yang fara sayang die
fara suke kat die tapi fara tak reti nak cakap fara suke die
fara selalu main bile die tanye....
bile die tanye sayang die ke tak fara selalu jawab
i hate you so munchyis2..
sebenarnye fara nak cakap i love you t0o..tapi fara malu...
fara tak tahu macam mane nak bercinte... 
fara sendiri tak tahu macam mane nak jage hati die...
fara pandai sebut tapi tak tahu cinte tuu ape?
betul kate orang kalau tak tahu bercinte jangan bercinte
nanti susah diri sendiri bile dah tahu cinte tuu ape
'jangan bermain dengan api nanti terbakar diri'
yeaahhh fara ingat lagi ayat niie.. :(
by the way n0w i'm single..





Wednesday, December 21, 2011

bile aku baru kenal dia ;)

hal0hal0 chal0bete!!...hi assalamaualaikumm..
haaa mari bercel0teh..ecece nak cakap macam lyssa fazureen pulakk
oke lahh kembali pade tajuk kite pade hari ini.....
haaa mari bercerite..cerite ape?
cerite tentang my st0ry mory laa
fara nak k0ngsi dengan semua orang =)
yang pertama pasal die nie 


haaa...cantik tak? boleh laa...jangan puji die nie suke *perasan*
oke fara nak cerite pasal die nie...*ceritebaik*
nie my besties dari fara umur 7 tahun lagi
lame tak fara kawan ngan die..
haaa sampai sekarang we still bestfriends forever
antara banyak2 kawan fara la kan die sorang jela yang 
paling lame kawan dengan fara.... *veryclose*
die nie dari kecik fara kenal die... 
sikap yang paling p0pular dalam diri dia ialah "penakut"
yes thats it! penakut sangat2 tak kire lahh kat mane2...
ahhahah


haa yang kecik molek nie punn my besties dari kecik jugak...
kawan fara time fara umur 6 tahun...
tapi mase 6 tahun tuu je kami rapat 
sebab mase tuu die suke main tef0n umah die *hariharikolfara*
naik tension fara angkat je tef0n...suare die
angkat je tef0n suare die..
tapi time tuu budak2kan...heheh far pun layan jela...
lepas tuu far pun taktaw die kat mane dahh
setahu fara die pindah sekolah...ingat dah tak jumpe dahh
rupe2nye time f0rm 1 bertemu kembali dgn siminah ketod niee
then kami rapat balik n jadi best friend forever 
tapi mase darjah 6 die nie kann *sombong* ehheh


perkenalan fara dengan die nie paling kelakar sekali dalam hidup fara
dulu mase kecik2 fara suke sangat gaduh ngan die nie *budaknakal*
kesian die asyik kene buli jew ngan fara..
hehe time tuu fara baru darjah 3 
geng fara mase tuu haa yang ats sekali tuu...
haaa jgn main2 bukan sebarang gengsterr taww
kami gengster sekolah ngaji dulu hahahha...
time tuu fara nakal sangat2! 
by the way sekrang kami sangat2 rapat..
salaing sayang2 hehehe...muachh!


oke nie punn my besties jugak..tapi kat sekolah tak lahh rapat sangat =)
far kenal die time fara darjah 6....
fara kenal die mase tuu fara pergi tueisyen malam 
dekat changkat lada...dulu kami sekolah lain2 memang tak kenal punn
mase tuiesyen tuu die nie ngan kawan2 die asyik usha2 jeww
muke macam tak puas atyy jew...
selame fara tuiesyen malam kat situ sekali pun fara tak pernah tegur die
hehehhe....
bile dah f0rm 1 die datang pindah kat sekolah smksajs...
fara pun sekolah situ jugak satu kelas pulak tuu ngan die
dulu fara tak suke die...kikiki sebab fara tak kenal die..
bile kami dah satu kelas masing2 dah kenal perangai masing2 ape lagi
mahu tak kec0h satu kelas bile berjumpe..
last sekali baru far taw she is my crazy friends yeahh ;) 
miss her....


ini gambar kelas fara mase fara f0rm 2 hahah nie sume *muketakmatang*
time nie kami punye perangai semua dah sebati...s0 jadinye gile2 la sumenye
asl jumpe je kat ceruk mane2 tak sah tak jerit2 ejek2 name...
hahahha....oke nampak tak gurl kat sebelah gurl yang berk0t tuu
she is a clever girl in my class
dan sebelah die tuu pulak yang berbaju biruu tuu
dielah orang yang paling tak reti tutup mulut 24jam p0tpet2...hahah
kami same jea sebenarnye...hehhe
haaa yang sebelah lelaki berbajuk0t tuu pulak
she is a rockers girl...hahah nak taw why?
sebab bile die bercakap tak payah pakai microphone 
macam orang yang die sembang tuu pekak jeww...hahahha
die suke sembang kuat2 by the way die sangat baik ;)
oke lah fara pun daa penat...
a l0t of my miss f0r you my friends...









sedih sangat ='(

hyee... assalamuaalaikum semuaa...
haari ni fara sedih sangat sangat sebab habis sume file
kat d0cument fara terpadam...
satu pun tak tinggal...
fara format balik netbook nie sebab ade virus
bile dah format far pun bawak la balik
tengok2 lagi ter0k adela....
uwaarrrghhh.....
*rasemenyesalapunadejugak*

Monday, December 19, 2011

always miss my besties =)

haii assalamualaikumm...
bermulalah kisah cerita matang saya pada tahun hadapan..
walau apepun yang terjadi fara tetap nak masuk asrama... 
sebab fara nak ubah perangai fara
menjadi lebih matang *sebelumnietakmatang*
heheh.. oke kembali pade tajuk...


haa nampak tak? inilah my besties always make me smile...
rindu sangat2 kat mereka semua...rase tak sabar nak sek0lah...
next year wajib masuk asrama !!nak penuhi semua azam fara pade tahun 2012 *konon*
biaselahh orang nak jadi matang memang macam nie..hekhek


yeahh! teringat mase nie.. *mukebudakbudaklagi*
hahaha sangatsangat nakal time nie..*bukanjahatoke*
mulut tak reti duduk diam langsung walaupun seminit.....asyik potpet2
cikgu pun dah faham sangat bile masuk kelas kami...
kelas yang paling tak reti duduk diam...
by the way kelas yang paling ceria =) 


tak sabar sabarnye nak tunggu saatsaat ini...hehehhe
haaa nak taw kiteorang buat apew tuu?
ape lagi awalawal sekolah kena la renovate kelas taun baru...
selalunye kami  renovate sampai jadi kelas kanak-kanak raibena
tapii taktaw la pulakk taun nie jadi kelas apew?
insyallah jadi kelas budak budak dah matang heheh


haaa hari koperasi nie yang paling tak boleh dilupekan...
happy sesangad..cikgu punn sporting jugak..
time nie seronok sangat sebab kiteorang sume enjoy lahh membeli belah ....hahah
time nie banayk sangat2 barang barang yang dijual...
paling tak boleh lupe sekali time NUSYA KYRA dapat FLOWER
dari secreat admire die...hahahha kelakar gile...
siap dapat c0klat pulakk tuu..
k0non sweet laa tuu ;)


hasil coretan akhir saya pade kawan-kawan yang tersayang 
sebelum berpisah di akhir persekolahan..sedey sangat..
i always remeber you... 


i h0pe u always remeber this 0ur friendship till the end...
next year kite sume nak PMR.. masing masing dah tak tahu
perangai sendiri macam mane...i hope u can c0ntrol y0ur self be selfish
don't forget this memory...2011 is the best year in my memories...
macam2 kite lalui bersama semasa masing2 punya cinta monyet
macam macam bende yang terjadi di antara kita...
ade cerite yang mengukirkan senyuman
ade cerite yang yang menitiskan airmata
ade cerita yang membuat rase marah
ade cerita yang boleh menjadi lucu
segalanya kenangan kita bersama
yang pergi tetap pergi...
yang kembali biarlah menjadi diri sendiri
kenangan abadi sentiasa tersemad dihati...
cinta kita selamanya dihati... 











Saturday, December 17, 2011

prince charming

hary nie  pegi kenduri rumah kawan fara... kenduri kawen kakak dye !
fara pun makan la dengan kawan2 fara kat dalam rumah...
mase tu jugak adela s0rang mamat nie hensem giler..*bolehlaa*
fara ape lagie hehhe boleh tahan gatainye..kuang2 
saje nak mencuci mate.. kami usha la mamat tuu..
tapi fara rase segan pulakk...fara pun ter0s keluar lepak kat luar.
kawan-2 fara mase tuu sume dah nak balik dahh...tggal fara sorang je
yang belum balik lagi.. fara ape lagi boring laa s0rang2 jew..
ibu fara pulak ajak masuk rumah tengok pengatin..
mase tuu pengatin belum sampai lagi..
ibu fara masuk dalam sembang ngan kawan die..
dah la tempat ibu fara sembang tuu dekat jew dengan 
tempat mamat tuu duduk...mamat tuu pulak die perasan yang fara
ade usha die tadi.. 0MG die asyik tersengeh jew tengok fara
naik seram fara tengok die..tapi die ensemm lalallalala
ayah mamat tuu tetibe je say hai kat fara...
mak mamat tuu usha jew fara dari jauh..seramseram
fara pun dah nak balik dah mase tuu..fara keluar belakang
mase tuu fara tengah cari kasut ibu fara kat pintuu belakang
mase fara tengah cari kasut ibu fara tuu, ade s0rang makcik
panggil fara... tak0t jugak fara..ingat ape tadie rupenye die ckp
anak makcik tadie usha kamu tapi kamu tak perasan.. 
die nak panggil kamu tapi die malu...
then makcik tuu pun menghulurkan tisu ke tangan fara die ckp
dalam tisu nie ade n0 tepon ank makcik nanti kamu t0long msj die ea?
die nak berkenalan dengan kamu...
fara pun ape lagii...senyum sampai ke telinge larr...
hai lah nasib badan...kuang2 *jangannakperasansangatlahh*

Friday, December 16, 2011

sedihnye...

sedeynye hari nie...
awak kenape awk tinggalkan saye?
awak dah tak sayang saye lagi ke?
dulu saya selalu kongsi cerite saye pade awak... awak ingat tak?
awak selalu sangat dengar cerite saye..
bile saye sedih, gembire,bahagia, 
saya selalu ceritekan pade awk...
awak jew yang selalu faham saye...
kite selalu main same2
awak ingat lagi tak...
mase awak nak tinggal kan saye 
saye dah pesan kat awak jgn main belakang kerete
nanti kene langgar ..
tapi kenape awak degil,,
tengok awak dah kene langgar
kesian kucing aqu!!
uwaaa,.....


rindu mereka

rindunye kat kengkawan fara... bile la nak bukak sekola?
next year farra akan menghadapi PMR... selamat tinggal 2011 !!
nie gambar my our friendship till the end... sayang k0rang !
miss you ---->

Thursday, December 15, 2011

l0ving

sekarang farra jatuh cinte lagi tapi farra tak dapat halang perasaan perasaan farra...
farra syg sngt kat die...die buat farra tenang! forgive me syg.... farra tak dapat nak terys terang ngan die sebab farra tak reti

I HATE LOVE STORY

:: KERANA cinta HATI PARAH ..
:: KERANA cinta AKU SAKIT JIWA ..
:: KERANA cinta AKU DEMAM PANAS
:: KERANA cinta AKU MENANGIS TAK TERHINGGA
:: KERANA cinta 
*akunaktumbokkau* 



LALALALA GO0D BYE L0VE ! 
N0W AKU DAH BOLEY TERIME KENYATAAN!
YANG AQU :
BENCI CINTA !
TAK PERCAYA DENGAN MANA2 CINTA ! 
DAN APE2 YANG BERKAITAN DENGA CINTA !
I HATE LOVE STORY !!!

Wednesday, December 14, 2011

kalau farra luahkan semua perasaan farra dalam blog nie sampai bile2 takkan habis bercerite kat dalam blog nie....farra buat blog nie untuk buang semue tekanan yang ade pade diri farra!  okey 0ut dulu bubye2

y0u-awak

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

miss him



biarlah cinta ini bersemadi dihati farra
sampai bile2....
kau yang pertama kucinte 
kau yang pertama ku suka 
hanya kau dihati ini selamanya
biar berkecai jasad dan nyawa 
aku tetap setia...
maafkan aku kerana aku terlalu mencintai kau



cinta sampai bile2





setiap saat...
setiap detik...
setiap masa...
setiap jam...
setiap malam..
setiap hari...
setiap bulan...
farra asyik mengingatkan die...
farra terlalu rindukan die...
farra terlalu sayangkan die
kenape susah sangat nak buang peraasan cinta nie?
makin farra lupekan die makin farra sygkan kan die
makin dekat cinta tu datang memburu farra?
sedangkan farra cumelah bertepuk sebelah tangan...
farra hanye mampu menerima takdir...
semuanye kuase allah..
farra redh0 atas ketentuanye


0mbak rindu

ng 

lagu nie untuk seseorang yang istimewa dalam hidup fara....
walaupun kami dah tak bersama
farra tetap sayangkan die macam dulu...
walaupun cinta kedua datang menagih cinta fara
fara tetap setia dengan cinta pertama...
amat sukar melupakan cinta pertama...
terlalu lama hati fara sepi tanpa teman...
terlalu lama fara bersedih dengan kenangan
cinta datang lagi...
hati fara tak dapat memaksa untuk mencintai dia
kerana cinta fara hanya untuk si dia yang pertama hadir dalam hidup fara

Sunday, November 27, 2011

trip to genting

fuy0oo...hary ni memang seronok sangat2 sebab fara holliday kat gentimg highlands
mandi air terjun memang best lahh walaupun letih sangat...tadie kami naik cable car
waktu matahari terbenam wh0aaa cantik gela pemandangang waktu tu...
tapi kan mase balik tu kami balik ikut Kuala Lumpur bile fara tengok 
menara berkembar KLCC...fara teringat balik mase bersama sidia...
hanya tuhan yang tahu ya Allah rindunye kat dia...pade hari itu hari paling
fara tak boleh lupekan sampai bile2...kenangan mase tu cukup indah....
kalau lah mase boleh berputar balik...fara taknak buat dia kecewe lagi 
tapi nak buat macam mane kan mase dah berlalu....aku hanye mampu 
menerime takdir dan redo atas kehendak-NYA